May 16, 2012

Meronggeng Di Hujung Minggu


Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh


Kepada adik/ kakak/ abang/ pakcik/ makcik yang tak faham apa itu "Meronggeng", haaa....meh sini nak bagi maksud...Meronggeng tu maksudnya jenjalan tak hingat dunia!....Hihihi...

Memandangkan hujung minggu je free/ bebas dari kelas yang padat, maka pada 13/5/2012, saya dan 2 orang housemate tercinta telah pegi meronggeng di Batu Pahat tersayang (sayang buat masa ni je...ahakss)

Pegi mana?...Alah, kat The Summit ngan The Store belakang The Summit tuh je...Dah bosan asyik pegi Batu Pahat Mall @ Square One je...Sekali sekala tukar mood plak...( Tetiba teringat kat Queensbay Mall + Perangin Mall + Kompleks BJ and so on yang ada kat Penang....wuwuwuwuu)

Dari Jingga House, kami turun dalam pukul 12.30 Tengah Hari.....Terus memecut ke The Summit...Masuk2 je, terus cari kedai makan...Kami makan kat MK Cafe & Bistro...

Ini kawan baik saya sejak dari USM lagi....Luv u sayang!!


Ini Kak Tie....Dia memang camtu...pemalu sikit..haha

Yang ni pulak sape?!.....Ini lah budak pelahap kalau nak kenal...Sebab tu gemuk..hihi

Saya amik Mee Goreng Ayam yang ibaratnya Mee dicelup dalam kicap dan di letak ayam seketul dalam pinggan...huk3


Komen kami tentang makanan kat sini adalah...TAK SEDAP!!...Tak berbaloi pun..Harga mahai nak mampuih!

Tapi disebabkan lapar, maka telan la jugak...huk3

Selepas makan, maka kami mulakan journey kami ni....Boleh dikatakan semua kedai kami masuk..Tapi kebanyakannya cuci mata je la...hihi

Penat berjalan + selepas solat, kami pun mulakan aksi sebagai model poster!...Glemer uuuu......Korang hadoo bergambar ngan poster pelakon pirates of caribeans?....Nan hadoo kan?!...haha

Hasilnya....Nah...!!


Agak2 kami ada gaya macam model tak?!..Hah!..ADA!!..Terima Kasih Terima Kasih....Hihi

(MUNTAH!.....)

Ini Cik Abe saya....Silalah percaya!


Konon terkezuutttt....

Comel je kakak saya 2 orang nih...kan kan?!


Habis bergambar kat poster, haruslah bergambar kat toilet pulak....Nampak sangat takde keje...Haha





Di antara ketiga-tiga gambar, gambar saya semuanya tak pandang depan......huk3


Semua ni adalah gambar kat Summit...Pastu kitorang bergerak ke The Store pulak...

Dua orang kanak-kanak sedang berjalan....hikhikhik...(gambar curik!)



Kat The Store tak amik gambar pun..Sebab masing2 rambang mata nak pilih baju..hihi....Keluar dari The Store, masing2 kering poket!...>_<

Dah penat memborong kami pun pulang...Hampir pukul6 baru sampai kat Parit Raja....

Tapi saya tak sudah sampai situ je...Lepas solat asar, keluar balik gi Astro Fiesta Mesra Belia kat Parit Raja....Keluar ngan ehem ehem..Buat apa gi situ?!....Opkos la beli belah lagiiii....hik3

Dekat Magrib baru pulang ke rumah......

Inilah dia hasil barangan yang dapat selepas melaburkan pitisss......T_T


Kepada para lelaki sekalian, jangan marah ya kalau perempuan suka membeli belah...Kerana, beli belah merupakan terapi yang paling mujarab sekiranya kami di datangi stress!!...hihi

Tapi saya ni, stress ke tak stress tetap membeli belah jugak...(kalau ada duit la..hihi)...Hari ni TERbeli 2 helai tudung lagi...wuwuwuuu...


Tak tau nak letak mana lagi dah tudung2 nih....1 lubang je dah 2-3 helai tudung...Yang tak pernah pakai pun ada!...Reti beli je...hihi...Sape2 yang nak pinjam, boleh datang rumah ya...hihihi





Ok la...itu saja.....



SEKIAN

No comments:

Post a Comment

 
All copyright © by Tengku's .DATANG LAGI